Jag föddes 1969 och växte upp på gården Sjöabro utanför Klavreström i Småland. Jag intresserades tidigt för måleri och teckning av min målande farbror Kyösti Turtiainen.

Jag hade konstnären Jean Wilton som bildlärare i grundskolan, han tog min konstnärliga utveckling på allvar och inspirerade till att ta måleriet mer på allvar och ett mera impressionistiskt måleri började utvecklas.

Utställning tillsammans med Jean Wilton 1985.

Gick treårig naturvetenskaplig linje på Växjö katedralskola 1985-88. Sökte sedan in till tvåårig bildestetisk linje, med huvudinriktning på måleri och grafik, vid Sundsgårdens folkhögskola strax söder om Helsingborg. Gick utbildningen 1988-90.

Bor sedan 1995 i Viken norr om Helsingborg och målar och tecknar kultur, landskap, djur och fågelliv från Småland till Afrika.

2010 valdes jag in i The Society of Animal Artists.

Inbjuden att delta i utställningen Western Visions på National Museum of Wildlife Art, Jackson hole, WY hösten 2011, 2012 och 2013.

Antagen till Scottsdale Salon of fine Art, Scottsdale Arizona, 2012. Internationell jurybedömd utställning.

Antagen 2010, 2011 och 2013 till Birds in Art, den mest prestigefyllda internationella jurybedömda utställningen för konst med fåglmar som tema.

Uttagen tre gånger till Birds in Art tour, internationell vandringsutställning.

2013 inköptes ”The sun breaks through” till Leigh Yawkey Woodson Art Museums permanenta samling.

Uttagen till Art and the Animal 2011 och 2013, internationell jurybedömd utställning.

Ställer regelbundet ut i Sverige och internationellt.

Medlemskap
KRO

Society of Animal Artists

Nordic Wildlife Art

Representerad
Leigh Yawkey Woodson Art Museum, Wausau WI.

Helsingborgs stad